KAV’ın üyesi olduğu Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) tarafından düzenlenen “INNO-MAX, Gıda İşlemede İnovasyon Teknik Komite Toplantısı” Gebze’de gerçekleşti.
KAV Tarım ve Gıda Direktörlüğü ekibi, TÜGİP tarafından düzenlenen “INNO-MAX, Gıda İşlemede İnovasyon Teknik Komite Toplantısına” katılım sağladı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen INNOFOOD projesi kapsamında TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü öncülüğünde kurulan TÜGİP (https://tugip.org.tr), Türkiye gıda ve içecek sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurulan çok taraflı ve tüm paydaşları kapsayan bir platformdur. Bu platforma ek olarak, TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinin bünyesinde birçok farklı ürün grubuna özgü inovatif fikirlerin geliştirilebileceği ve çalışmaların yürütülebileceği “Pilot İşleme Hatları ve İleri Gıda İnovasyon Laboratuvarı” da bulunmaktadır. Yenilikçi fikirlerin teoriden pratiğe taşındığı bu platforma tarım ve gıda alanında çalışan Türkiye’nin ileri gelen kuruluşları üye olmaktadır. Kamu Araştırmaları Vakfı da 2023 yılı itibari ile TÜGİP’in ağına üye olmuştur.
TÜBİTAK MAM Gıda Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ve Innofood Projesi takım lideri Deniz Bayhan’ın konuşmaları ile başlayan program, Prof. Dr. Vural Gökmen’in “Yenilikçi ve Sürdürülebilir Gıda İşleme ve Ambalajlama Teknolojiler” konu başlıklı sunumuyla devam etti. Sunum sonrasında tesis gezisi ile proje kapsamında yürütülen aktif çalışmalar katılımcılara tanıtıldı.
Sunumlara ek olarak yapılan grup çalışmasıyla da interaktif bir şekilde süren toplantı sayesinde tarım ve gıda alanında çalışan kurumlar arasındaki iletişimin güçlenmesine ve network kurulmasına da katkı sağlandı.